Котор-Варош: Одржана друга Конференција беба

КОТОР ВАРОШ, 27.  јуна – На Градском тргу у Котор-Варошу одржана је 2. Конференција беба, манифестација чији је циљ афирмацију породице и промоција одговорног родитељства.

Конференција беба одржана је под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и општине Котор-Варош, а у организацији которварошког Центра за културу, спорт и информисање.

Изабрано је радно предсједништво Конференције беба у које је ушла најмлађа беба Хана Рајлић, најстарија беба Никола Пуцаревић, те Алекса Бубић као беба са највише браће и сестара.

Током Конференције беба у Котор Варошу организована су такмичења за малишане у три категорије. Алекса Бубић је освојио прво мјесто у пузању, Милица Гајанин је била најбржа у испијању сокића, док је уиИгри слатког изненађења најбољи био Ђорђе Бијелић, преносе портали у Српској вијест ”Срне”.

Манифестацију су Которварошани испратили у великом броју, а најављено је да ће Конференција беба бити организована и наредне године. Организатори су рекли да их је пријатно изненадио велики интерес родитеља и ђеце.

Организатори су за ђецу припремили богат програм у коме су учествовали малишани из Дјечијег вртића “Лариса Шугић”.