Млади которварошани уче о планинарењу и екологији

У серији својих едукативних активности, Планинарско друштво „Механизам“ Котор Варош у партнерству са теслићким ПД „Адреналин“ организују крајем августа планинарско-еколошку школу.
„Планинарско-еколошка школа је круна десетогодишњег рада нашег друштва, у оквиру које ће млади планинари бити упознати са основама планинарства и екологије, и стећи неопходна знања о сналажењу у природи, означавању планинарских стаза, улози водича и кодексу понашања“, истакао је Петар Тривуновић, предсједник ПД „Механизам“ Котор Варош.
Дио активности ће се обављати у планинарском дому у Грабовачкој ријеци, а одређенe активности ће се реализовати на терену. Носиоци активности ће бити обучени планинари из Котор Вароша и Теслића, који ће своја знања пренијети младим которварошанима узраста од виших резреда основне школе, средњошколаца до студената. Школа ће бити организована у оквиру УНДП-овог пројекта „Јачање локалне демократије“ које финасира ЕУ из ИПА фондова, као увод у нови пројекат ПД „Механизам“ који ће имати за циљ школовање планинарских водича, како би се оснажили људски капацитети планинарског друштва. В.Ђ.