Одржана Видовданска духовна академија

У организацији општинског одбора Српског просвјетно-културног друштва „Просвјета“ Котор Варош синоћ је у биоскопској дворани одржана 25. Свечана Видовданска духовна академија.
СПКД „Просвјета“ Котор Варош је свечаном академијом започела са активностима поводом обиљежавања Видовдана, празника посвећеном Светом великомученику кнезу Лазару.
Централна тачка синошњег програма била је духовна бесједа о Косову коју је говорио Недељко Гламочак. Он је потврдио значај Косовског боја за цијелу историју српског народа.
Поред духовне бесједе организован је богат културно- музички програм у којем су учествовали Фолклорни ансамбл „Котор Варош“, Дјевојачки ансамбл„Жубор“, малишани из Дјечијег вртића „Лариса Шугић“, рецитаторка Јелена Марковић, а посебно одушевљење код публике је изазвао наступ народног гуслара Васа Драшковића, који је соколовим гласом и јуначким гуслама испричао своју причу о Косову.
Обиљежавање Видовдана настављено је данас у мјесној заједници Крушево Брдо, када је поводом Славе храма Светог великомученика кнеза Лазара, са почетком у 10 часова одржана Света литургија.