Одржана XVIII редовна сједница Скупштине општине Котор Варош

У скупштинској сали данас је одржана XVIII редовна сједница СО Котор Варош. Са дневног реда повучена је одлука о ребалансу буџета за 2014. годину као и усвајање  буџета за 2015. годину. Повучена је и одлука о усвајању приједлога Плана капиталних инвестиција општине Котор Варош за период од 2015. до 2019. године, као и разматрање  и доношење одлуке о реализацији пројекта „Рециклажно двориште“.

На данашњем засиједању усвојена је одлука о привременом финансирању општине Котор Варош за период од 01.01. до 31.01.2015. године. Одборници су након презентације представника Института за грађевинарство „ИГ“ Бања Лука, једногласно усвојили одлуку о усвајању приједлога Просторног плана општине Котор Варош у периоду од 2011.  до 2031. године. Разматрана је и одлука о гробљима и погребној дјелатности, а утврђена је и пореска стопа за опорезивање непокретности на подручју општине у 2015. години. Скупштина је одлучила да на данашњој сједници разријеши и именује нове чланове Надзорног одбора Скупштине општине Котор Варош, гласовима одборника донијета је и одлука о изради Акционог плана енергетске ефикасности општине до 2018. године.

На предлог клуба одборника СДС усвојен је закључак да општина измири основни дуг за електричну енергију, ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“, у износу од 8.000 марака, с тим да би се 12. 000 марака одмах отписало уколико би се уплатио наведени износ, против овог закључка било је пет одборника СНСД-а.