Одржано вече Которварошких умјетника

КОТОР ВАРОШ, 19. АВГУСТА  – У оквиру Которварошког културног љета у галеријском простору кино сале одржана је манифестација Вече которварошких умјетника. Својим сликама су се представили Бранко и Сњежана Русмир, Ђурађ Станковић и Петар Ђаковић, који је између осталог говорио и стихове заједно са Милом Ковачићем и Стенлијем Шугићем, пјесницима овог краја.
Циљ ове манифестације, која је организована под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта РС и општине Котор Варош, је првенствено афирмација и представљање стваралаштва которварошких умјетника. Плетиво воде, Сњежно огледало, сонетни вијенац посвећен Петру Кочићу, Игра је озбиљна ствар, Радио Кишобран, само су неке од књига које је објавио магистар Петар Ђаковић. Он је рецитовао стихове из поменутих дјела, а по његовим ријечима овакве манифестације у велиукој мјери доприносе побољшању културног живота општине Котор Варош.
Поносан сам због чињенице да смо се сви окупили на једном мјесту, сликари и пјесници, али и публика која је препознала ово што ми радимо“, нагласио је Ђаковић.
Први пут се которварошкој публици представила млада умјетница Сњежана Русмир, која је до сада имала неколико свјетских изложби, а њен отац Бранко Русмир истиче да на њеним сликама, које ће бити изложене у Падови у Италији, преовладава модернизам.
Љубитеље умјетности овакве ствари вежу и слике су аутентичне, доживљене душом умјетника, а поезија је употпунила ову сјајну манифестацију„, рекао нам је Русмир.
Љубитељи поезије, сликарства и музике су уживали у слици, стиху и пјесми которварошких умјетника. У забавном дијелу програма наступиле су Ања Марија Илић и Милана Тркуља, чланице ансамбла „Жубор“, и Михајло Товиловић, полазник школе удараљки у Бањалуци.
Изложба слика ће бити отворена за све посјетиоце у наредних седам дана. До краја которварошког културног љета преостало је да се одржи Гастро презентација, чији је циљ промоција угоститељске и туристичке понуде општине Котор Варош.