Одржано културно вече „Случајност и стварност“

У галеријском простору которварошке кино сале, одржано је културно вече  под називом „Случајност и стварност“. У оквиру ове манифестације, Которварошани су имали прилику да виде изложбу фотографија Слободана Гелића и поетски рецитал глумца Народног позоришта Републике Српске, Драгослава Медојевића.

 Изложба фотографија аутора Слободана Гелића имала је за циљ да прикаже урбане просторе, односно дух средина у којима су настале. „Оне немају умјетнички карактер, али показују простор који су осмислили умјетници и архитекте тих крајева“, рекао је Гелић.

Драгослав Медојевић је на позоришној сцени пуних 40 година и одиграо је бројне улоге, а публика је имала прилику да га гледа и у монодрамама. Которварошани су могли да уживају у колажу текстова Матије Бећковића, Душка Ковачевића, Мирољуба Недовића, Његоша и Чехова.

Директорица которварошког Центра за културу, спорт и информисање Весна Нарић, истакла је да је културна манифестација под називом „Случајност и стварност“ само једна од манифестација, која ће у Котор Варошу бити организоване до краја децембра.

У забавном дијелу програма публици су се представили чланови музичког бенда „Неки други“. Организатор ове манифестације је био которварошки Центар за културу, спорт и информисање, а покровитељ Амбуланта опште стоматологије „Крчић“.