О нама

Центар за културу, спорт и информисање Котор Варош

Јавна установа „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош основана је 1995. године. Отварањем Центра за културу, створени су услови за даљи развој културе на подручју ове општине.

Центар за културу посједује биоскопску салу са 275 мјеста и галеријски простор. У саставу Центра је и локални радио који свој програм емитује на фреквенцији 88 MHz.

Од свог оснивања Центар представља кровну институцију у области културе на подручју општине Котор Варош. Успјешно сарађује са свим удружењима и организацијама које се баве културом како на подручју наше тако и сусједних општина. Организатор је свих кулутрних манифестација и спортских такмичења које окупљају велики број младих људи.

Сваке године кроз програмске активности прође велики број учесника и посјетилаца. Најдужу традицију има Фестивал дјечије пјесме који окупља дјецу до 12 година и представља одскочну даску за наступе на другим фестивалима. Једна од најзначајнијих и најмасовнијих културних манифестација је „Которварошко културно љето“ која се организује уназад три године.

У оквиру ове манифестације која траје мјесец дана посјетиоци могу уживати у бројним садржајима као што су: позоришне представе,књижевне вечери,ликовне изложбе, смотра фолклора, гастро презентација и вече етно пјесме. Циљ ове манифестације је афирмација културе и његовање богате традиције и народних обичаја народа овог краја, те представљање природних потенцијала нашег града. Центар за културу из године у годину настоји да грађанима понуди што већи број квалитетних и садржајних културних дешавања, те да младим ствараоцима омогући да свој рад представе публици.