Саопштење за јавност ОО СДС-а и ПДП-а Котор Варош

Поводом актуелних дешавања након референдума о опозиву Начелника општине Котор Варош, господина Далибора Вучановића, ОО СДС-а и ОО ПДП-а издали су заједничо саопштење за јавност, које вам преносимо у цјелости:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
КО „РУШИ“ ОПШТИНУ КОТОР ВАРОШ?

Поштовани суграђани,
Ви који сте својом вољом бирали представнике у локалној управи Котор Вароша, првенствено мислећи на Начелника општине и одборнике у Скупштини општине, изложени сте задњих мјесеци невиђеним опструкцијама функционисања локалне управе у нашој општини. Јавности се покушавају лажно представити дешавања у функционисању општине Котор Варош, као и начин блокирања рада општинских служби.
Јавност и грађани Котор Вароша требају да знају истину. Сва понижења грађана Котор Вароша и злоупотреба општинског буџета кренула су оног момента када је одлазећи начелник Далибор Вучановић изгубио подршку сопствених одборника СНСД-а, а самим тим и Скупштинску већину. Увидјевши недораслост актуелног Начелника за тако озбиљну функцију, грађани су 30. новембра 2014. године, препознали бахатост у раду истог и Вучановића убједљиво опозвали на референдуму.
Од тога дана у нашој Општини почиње да влада општи хаос, који се исказује кроз тоталну злоупотребу овлаштења смјењеног Начелника. Радници су подвргнути тоталној тортури и пријетњама, замјенику начелника Марку Зељковићу су одузета сва овлаштења, начелницима одјељења се не дозвољава чак ни да приђу својим радним мјестима, али им се покушава наметнути обавеза и одговорност, а ускратити сва Законом прописана овлаштења.
Одлазећи Начелник је злоупотребљавајући функцију коју му је народ одузео, додатно овластио смијењеног в.д. начелника финансија да буде његов пуки извршитељ малверзација и манипулација, иако по систематизацији ради на измишљеном радном мјесту референта. Смијењени начелник финансија још увијек једини има депонован потпис Општине и једини он извршава финансијске трансакције по налогу одлазећег Начелника.
Драги суграђани, ми вас питамо онда: „Ко је коњ Касач, а ко Калигула у локалној управи“, како објави један од локалних портала прије неколико дана? Да ли су вођа локалног ДНС-а и одлазећи Начелник створили стварне ликове у локалној управи из Римског доба? Љубав и међусобно повјерење у рушењу општине Котор Варош двојице поменутих је свакако већа од Калигуле и његовог коња Касача.
Знајући да ће силом Закона за кратко вријеме напустити начелничку функцију, Вучановић је општину довео у тоталну блокаду, а увео реваншистичку политику. Одлазећи Начелник не исплаћује дотације установама и институцијама којима се из разлога дуговања искључују струја и вода, социјалним категоријама се не исплаћује пријеко потребна помоћ, студентима нема стипендија, спортска и културна удружења престају са радом, инфраструктура се не одржава, дугови гомилају… Реваншистичким дјеловањем, начелницима одјељења је смањио плате, али своју плату преко 4.000,00 КМ је чак и увећао. Међутим плате су повећане и њему подобним радницима општине, а истовремено умањене неподобним. Повећањем плата по политичкој подобности и реваншистичкој политици одлазећег Начелника, грађане Котор Вароша ће коштати додатних 110.000,00 КМ у 2015.години.
Због потпуне опструкције рада, локална Скупштина није била у прилици да расправља о ребалансу Буџета за 2014 годину, као ни приједлогу Буџета за 2015.годину. Нова Скупштинска већина је на све начине покушавала да буџетске документе стави на расправу у локалном парламенту, али је одлазећи Начелник са својим смијењеним функционерима, а новоименованим „коњима Касачима“ одбио да образложи буџетске документе и да одборницима објасни гдје је потрошен народни новац.
Међутим, народ зна и види: „Коњ Касач и которварошки Калигула“ се крију у ликовима вође которварошког ДНС-а и одлазећег Начелника, мјењајући међусобно улоге, а крајња намјера овог двојца је да наша Општина пропадне као што је пропало и Римско царство.Међутим, овом двојцу су одбројани дани искориштавања Котор Вароша, Општину ће водити они који су је и стварали, народ ће одлучивати, а не они који су у Котор Варошу на привременом раду.

ОО СДС и ОО ПДП Котор Варош

Дана, 19.01.2015.год., Котор Варош