САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОО СДС-а И ПДП-а

КОТОР ВАРОШ,08.маја- Данашња посебна сједница Скупштине Општине Котор Варош, која је била заказана ради усвајања буџета, одгођена је до даљњег због недостатка кворума, саопштиле су информативне службе которварошког Општинског одбора СДС-а и ПДП-а.

Како је наведено у саопштењу, на сједници СО Котор Варош се није појавио Начелник општине као предлагач буџета, а ни одборници СНСД-а, док су неки од одборника скупштинске већине били спријечени из здравствених разлога да присуствује сједници.

„На приједлог одборника скупштинске већине коју чине СДС и ПДП на дневном реду је било и усвајање буџета на који је позитивно мишљење дало Министарство финансија РС.
Имајући у виду тешку економску ситуацију у РС која погађа и грађане Котор Вароша и сам значај усвајања буџета за функционисање општине, скупштинска већина коју чине СДС и ПДП уврстила је у дневни ред предложени буџет који је имао и социјални карактер. Повећане су ставке за помоћ и социјалне потребе грађана те помоћ борачким категоријама, док су смањени трошкови на репрезентацију , манифестације, те трошкови превоза и текућег одржавања. Непојављивањем на сједници Скупштине показује се небирига и неодговорност према гарђанима наше општине,“истакнуто је у саопштењу.

У саопштењу се још додаје да буџетом нису планиране капиталне инвестиције, имајући у виду кредитно задужење општине , али ће дио средстава бити преусмјерен за суфинансирање пројеката из владиних и других програма као и за пројекте санације штета од поплава на локалној инфраструктури.
„Општина Котор Варош по броју запослених и другим оптерећењима њених грађана значајно пуни фонд солидарности за обнову Републике Српске , па очекујемо да ће влада већи дио тих средстава вратити Општини Котор Варош за санацију штета на њеном подручју с обзиром да је општина претрпјела значајне штете у поплавама“, наведено је у саопштењу.

На крају саопштења се још каже да након данашњег преседана Одборници СДС-а и ПДП-а неће сносити одговорност за стање у коме ће се наћи грађани и други корисници буџета општине Котор Варош због неусвајања буџета.