САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОО СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

Поводом одлуке ЦИК-а, којом је утврђено да је опозив Начелника општине Котор Варош проведен у складу са законом и да мандат начелника Далибора Вућановића престаје са даном правоснажности одлуке, ОО СДС-а издао је саопштење за јавност које вам преносимо у цјелости:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом коначне одлуке ЦИК-а о одузимању мандата Начелнику наше општине Далибору Вучановићу, кога су грађани опозвали на референдуму 30. новембра 2014 године, након свих шпекулација желимо објективно да обавијестимо јавност и грађане Котор Вароша о следећем:
Одлука ЦИК-а је свакако очекивана. Ни једног момента није била упитна. Она је само одраз воље грађана а поготово што је референдум о опозиву, поред свих покушаја опструкције, спроведен у складу са свим Законским прописима, на чему смо посебно захвални изборној комисији на челу са предсједником Зорицом Микић. Жалосно је да су опструкцију проводили најодговорнији Републички органи, почев од самог досадашњег Начелника, па Јавног предузећа Поште Републике Српске, па чак и Републичке изборне комисије, која је задужена за регуларност референдума а која се сада ставила у улогу подстрекавања на негирање и опструкцију воље грађана. Нажалост, ово је још једна потврда у каквом неуређеном систему живимо, како партијски заслијепљени послушници злоупотребљавају институције којим руководе, непрежући ни од властите кривичне одговорности. Ми се немамо када бавити њиховом одговорношћу нека се тиме баве надлежни органи.
Вијест о оваквој одлуци ЦИК-а за нас у СДС није еуфорична, него додатна обавеза и одговорноист у функционисању локалне власти коју сада са пуном одговорношћу преузимају кадрови СДС-a и ПДП-a. Kао коалиција, отворени смо за сарадњу и са другим политичким странкама које су спремне да све међустраначке несугласице и препуцавања оставе иза себе и да заједно радимо за добробит свих грађана наше општине.
У томе циљу ми ћемо ангажовати своје најбоље кадрове на челу са нашим Замјеником Начелника др Марком Зељковићем, који од дана правоснажности одлуке ЦИК-а преузима дужност Начелника општине а то ће грађани препознати и потврдити на ванредним изборима за Начелника наше општине који ће се одржати у року од три мјесеца од одлуке ЦИК-а.

Предсједник ОО СДС-а Котор Варош
Недељко Гламочак