65.000 KM za elektrifikaciju povratničkih domova

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisao je u Sarajevu Sporazum o saradnji na provođenju projekta elektrifikacije povratničkih domova.

Prethodno je Komisija za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine izvršila izbor projekata elektrifikacije stambenih jedinica kao i projekata obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima na kojima žive raseljene osobe i povratnici u vrijednosti od 2.250.000 KM sredstava iz 2015. godine.

Od te sume, 675.000 KM raspoređeno je za finansiranje osam prioritetnih projekata elektrifikacije stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika u opštinama Foča, Istočni Stari Grad, Ravno, Rudo, Glamoč i Kotor Varoš.

Za finansiranje projekata elektrifikacije stambenih jedinica u Mjesnoj zajednici Kotor Varoš (Bilice) biće izdvojeno 65.000 KM, čime će biti omogućeno priključenje na niskonaponsku elektro-mrežu za određen broj povratničkih domova.

„Elektrifikacijom u naselju Bilice stvoriće se uslovi za održivi povratak, odnosno da povratnici žive život dostojan čovjeka u 21. vijeku, o čemu je nemoguće govoriti bez urednog snabdijevanja strujom, vodom i bez putne komunikacije. Ujedno će se stvoriti uslovi i za elektrifikaciju naselja Tešići“, naglasio je načelnik Sakan. S.P.