Створени услови за улазак тешке механизације на депонију

На данашњој ванредној сједници општинског Штаба за ванредне ситуације је закључено да су након синоћње кише и пада темперетауре створени услови за улазак тешке механизације на депонију у Дуратовцима.

Которварошки ватрогасци су протеклих дана уложили максимум напора да се угаси површински дио пожара, у чему су имали и помоћ Ватрогасне јединице из Бањалуке, којима се општински Штаб захвалио на пруженој подршци, али због високих температура приступ тешкој механизацији је био немогућ.

Одлучено је да од сутра (уторак) креће заједничка акција радника КП „Бобас“, Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош и предузећа „Петровић“ д.о.о., чији ће координатор бити директор КП „Бобас“ Слободан Јурић.

„Тешком механизацијом ће се превртати ужарена маса и засипати земљом. На тај начин ћемо покушати зауставити ширење густог дима, који је ризичан за здравље становништва с обзиром на отровне твари са депоније“, сложни су у оцјени чланови Штаба за ванредне ситуације.

Из општине Котор Варош апелују на грађане да имају разумијевање за тренутну ситуацију и да се придржавају мјера и препорука у вези пожара на депонијама, које је издао Институт за јавно здравство Републике Српске.