Фудбалски ветерани Котор Вароша тријумфовали у Сокобањи

Фудбалски ветерани Котор Вароша освојили су прво мјесто на Међународном турниру у малом фудбалу у Сокобањи, који је протеклог викенда окупио шест екипа из Србије, Хрватске и Републике Српске.

У финалном дуелу су Которварошани надвисили екипу из Апатина резултатом 3:1, а претходно су били бољи од изузетно чврсте екипе ветерана из Младеновца /1:0/ и ветерана из Вуковара /3:0/.

Иако су мечеви имали такмичарски значај они су, прије свега, били пријатељског карактера јер су остварена нова познанства која имају за циљ његовање братских односа са екипама из региона.

Члан которварошке екипе фудбалских ветерана и двоструки стријелац у финалу Душко Васиљевић захвалио се домаћинима на гостопримству и подсјетио на дугогодишње пријатељство са ветеранима Сокобање.

,,Ове године је све било на врхунском нивоу и из године у годину се осјећамо срећно и задовољно у братској Сокобањи, а уз то смо и одбранили титулу у веома јакој конкуренцији“, истакао је Васиљевић.

Домаћин тродневног дружења потрудио се да све протекне на високом нивоу, а награде и поклоне за све учеснике уручио је предсједник Удружења фудбалских ветерана из Сокобање Горан Франкуловић.

,,Мислим да је овдје најважнија ствар дружење и одржавање пријатељстава, која су била створена у неком претходном периоду. Ова традиција ће се наставити и у годинама које слиједе, а посебно нас радује чињеница да ћемо ускоро постати и побратими општином Котор Варош“, рекао је Франкуловић.

Которварошани су, на позив предсједника општине Сокобања Миодрага Николића и посланице у Народној скупштини Србије Оливере Денић, присуствовали и обиљежавању крсне славе Српске напредне странке – Свете Петке.

,,Изузетно смо почаствовани чињеницом да су нашу славу увеличали својим присуством дивни људи из Котор Вароша, јер само окупљени око заједничке идеје саборности и поштовања наших православних обичаја можемо да учврстимо и јачамо међусобне односе и сарадњу“, поручио је Николић.

Током боравка у Србији фудбалски ветерани Котор Вароша су наишли на изузетно гопстопримство у општинама Мали Зворник и Осечина, гдје су уручили пригодне поклоне представницима ове двије локалне заједнице.

,,Нашој браћи и овим дивним људима из Котор Вароша су врата наше општине увијек отворена, јер смо ми један народ који Дрина само географски раздваја“, поручио је замјеник предсједника општине Мали Зворник Милисав Деспотовић, иначе отац прослављеног фудбалера Борца Ђорђа Деспотовића.

Одлазак которварошких ветерана у Сокобању је и ове године подржао генерални директор компаније „Еуромонт“ Миомир Маглов.

Фудбалски ветерани Котор Вароша ће 8. новембра, у присуству бројних кршњака и пријатеља, обиљежити крсну славу Удружења – Митровдан, традицију коју његују пуних десет година.