Акција МЗ Котор Варош препозната и у Њемачкој

Да су акције које покреће мјесна заједница Котор Варош значајне и да имају утицај на становништво показује и чињеница да су акцију прикупљања старих књига и школског прибора препознали и у Њемачкој.

„Велики је број наших суграђана који је подржао досадашње акције МЗ Котор Варош, међутим, ово је први пут да је неко из иностранства послао средства да се подржи акција. Ријеч је о младом брачном пару који је идући за бољим сутра своје уточиште пронашао у Њемачкој. Драго нам је што су препознате истинске вриједности и што грађани имају повјерење у мјесну заједницу Котор Варош која се свакодневно труди да буде на услузи свим грађанима“, изјавио је Станко Тепић, предсједник Савјета МЗ Котор Варош.

Он је истакао  да сви заинтересовани уџбенике, свеске, оловке и други школски прибор  могу доставити у просторије мјесне заједнице Котор Варош које се налазе у склопу кино сале, улаз од игралишта Центра за културу, спорт и информисање уз предходно контактирање на број телефона 065/207-326.

„Кроз акцију желимо да укључимо дјецу и родитеље да оставе старе уџбенике, ако им нису потребни и да већ сљедеће године олакшамо неким основцима. Вишечлане породице школују по двоје и више дјеце, тако да ће им свакако уштеда на школским књигама добро доћи“, истакао је Тепић.

Између одсталог Тепић наглашава да се поред родитеља који планирају дати своје уџбенике, пријаве и родитељи дјеце којима су уџбеници потребни, те да акцију воде за основну школу, јер у средњој школи дјеца најчешће између себе размјењују уџбенике и тако се сналазе.

Акција прикупљања старих књига и школског прибора траје до 16. августа 2019. године.