Бањалучки Економски факултет уводи праксу на другој и трећој години студија

Декан Економског факултета Станко Станић најавио је да ће се и у овој години наставити са промјенама у наставном плану који се огледају кроз увођење праксе у трећој години студија, а од наредне академске године у другој години студија.

“Вјерујемо да ћемо овим начином постићи то да студенти који дипломирају бити спремнији него раније генерације, да већ од својих првих радних дана буду оспособљени за рјешавање конкретних пословних задатака”, рекао је Станић новинарима поводом обиљежавања 44 године рада и развоја Економског факултета.

Он каже да је Економски факултет најбољи и један од најстаријих у оквиру бањалучког Универзитета.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин изјавио је данас да Економски факултет, као и Универзитет, очекују бројни изазови при унапређењу наставног процеса, међу којима су обезбјеђивање квалитета и контроле квалитета наставног процеса на свим циклусима студија, као и развој предузетниче културе и поузданог партнерства са привредном.

“Очекују нас изазови и на повећању научне продуктивности, већем броју објављених научних радова у међународним часописима, више научноистраживачких и развојних пројеката који се финансирају из међународних фондова, те размјена студената и особља”, рекао је Гајанин.

Он је истакао да ће Универзитет проналазити начине да подржи ове активности директно кроз обезбјеђење финансијске подршке истраживачима и истраживачким тимовима.

Поводом 44 године рада Економског факултета промовисано је 148 дипломираних економиста, два дипломирана менаџера туризма, шест магистара економских наука, пет магистара економије, шест мастера.