Бањалучки полицајац премјештен па суспендован, ступио у штрајк глађу

В. Б. (подаци познати редакцији) је полицајац МУП-а РС који је донедавно радио у Бањој Луци, али је премјештен у Котор-Варош због тога што се неколико пута у цивилу појавио на скуповима групе Правда за Давида.

В. Б. је недавно, враћајући се с дужности из Котор-Вароши поздравио чланове групе Правда за Давида, а убрзо након тога позван је на разговор у станицу, уручен му је прекршајни налог, суспендован је и остао без пола својих примања. Након овог потеза МУП-а одлучио се ступити у штрајк глађу.

„Човјек је полицајац, запослен је активно у бањалучком МУП-у. Он је претходних мјесеци долазио у цивилу на скупове. Представио ми се тада као полицајац, рекао да је на тргу због тога што зна шта се дешава у МУП-у РС. Брзо након тога он је премјештен у Котор-Варош. Прије пар дана пришао нам је човјек док смо били у паркићу, полицајац је пришао из Господске. Било је занимљиво јер су се људи препали, помислили су ‘шта сада жели полицајац’. Човјек нам је пришао и поздравио се.

Био је у униформи јер се враћао из Котор-Вароши и због тога је био у Бањој Луци. Дошао је аутобусом и чекао други аутобус, те је пришао да нас поздрави. Ми смо му дали велику подршку и аплауз. Сутрадан ми је рекао да је добио позив да се јави у станицу Центар. Пошто је нешто лошијег имовинског стања, замолио је нас за адвоката. Сутрадан је отишао са адвокатом до станице Центар и они су му издали налог за ремећење јавног реда и мира.

У налогу пише да се поздравио, дигао руку под углом од 70 степени и рекао ‘Правда за Давида’. Тиме је по мишљењу полиције нарушио јавни ред и мир. Он није прихватио налог, а исти тај дан добио је рјешење о суспензији и 55 посто мању плату. То ће трајати док се не заврши дисциплински поступак. Потом се нажалост одлучио да ступи у штрајк глађу“, рекао је Озрен Пердув за Радиосарајево.ба.

https://www.radiosarajevo.ba