Бивши и садашњи кошаркаши играју за Сашу

Први меморијални кошаркашки турнир „Александар Саша Петровић“ у помен на прерано преминулог дугогодишњег члана и предсједника КК „Младост“ одржаће се у суботу (31. август), а окупиће истакнуте спортске раднике, Сашине пријатеље, његове саиграче, радне колеге и све оне који су стварали и развијали кошарку на простору Котор Вароша и Републике Српске.

Турниром се не жели само одати помен на Сашу, већ и на осталу дјецу, која су изгубила битку са опаким болестима.

Саши, који се до задњег дана храбро борио против опаке болести, кошарка је била велика љубав. Резултати његовог рада су нас задужили да његов лик и дјело живи генерацијама управо преко кошаркашких утакмица и сусрета на којима је провео цијели живот. Наша намјера је да овај турнир постане традиционалан и препознатљив као мјесто сусрета кошаркашких екипа, спортских легенди и дружења спортиста који ће доласком подржати гледаоци, навијачи и љубитељи спорта“, поручио је предсједник КК „Младост“ Слободан Ђурић.

Из кошаркашког клуба „Младост“ поручују да на овај начин желе промовисати спорт, који је и те како важна карика у промоцији доброг здравља.

Турнир почиње у суботу у 13.30 часова одигравањем ревијалне утакмице у којој ће наступити сви они који су заједно са Сашом живили кошарку и оставили траг у његових 47 година живота.

Претходно ће учесници турнира положити цвијеће на спомен-обиљежје истакнутом кошаркашком раднику, који је задужио кошарку и спорт Котор Вароша.

Александар Саша Петровић је добитник Златне повеље, која се додјељује поводом 24. априла – Дана општине Котор Варош.

Петровић се на ратишту истицао јунаштвом и храброшћу, а са непуне 23 године постао је најмлађи мајор Војске РС, командујући чувеним Другим батаљоном 22. пјешадијске бригаде.