Борачка организација Котор Варош не заборавља своје људе

                             

Општинска Борачка организација Котор Варош обишла је демобилисаног борца прве категорије Брану Бојића у Масловарама.

Приликом наше посјете Брану смо затекли у обављању свакодневних кућних послова и припреми дрва за предстојећу зиму. У разговору са представницима Борачке организације, он прича  да живот на селу није лаган, али да се сваким даном бори са животом и свакодневицом.

„ Обратио сам се за помоћ Борачкој организацији, обећали су ми помоћ и испунили су обећање“, рекао је Бојић.

Бојић је захвалио за новчану помоћ, истакавши да је драгоцјена брига локалне управе и Борачке организације о бившим борцима Војске Републике Српске. Свјесни смо да Борачка организација располаже са скромним средствима и зато свака помоћ дупло вриједи.

„Није у питању новац, у питању је пажња борачке организације према својим члановима.  Борачка никад не заборавља те људе којима је потребно отићи, са којима је потребно разговарати и видјети како живе“, нагласио је Миладин Савановић, предсједник општинске Борачке организације Котор Варош.

Савановић, каже да Борачка организација Котор Варош стално има овакве и сличне акције помоћи породицама погинулих бораца, као и демобилисаним борцима и ратним војним инвалидима.

„Ово је само један од пројеката које је реализовала ова Борачка организација уз помоћ општине Котор Варош и Борачке организације Републике Српске (БОРС). У складу са нашим могућностима наставићемо да радимо овакве и сличне акције“, изјавио је Савановић.

Осим Бране, новчану помоћ још су добиле двије породице погинулих бораца, један ратни војни инвалид који је био и заробљен и један демобилисани борац РС.

Дубочанин Божана у рату је изгубила супруга и сина а Тепић Петра је изгубила сина.

Курушић Ранко је ратни војни инвалид који је узгред и био заробљен а Муждекић Миодраг је демобилисани борац Републике Српске.

Овим хуманом гестом представници општинске  Борчке организације показали су да родитељи чији су синови дали животе за стварање Републике Српске нису препуштени сами себи.

“Не смијемо никада заборавити наше погинуле борце који су дали живот за Републику Српску, да би сви данас живјели у слободи и миру”, нагласио је Савановић.

У свом програму рада Борачка организација Котор Варош, осим редових , иницирала је и једну акцију заједно са Борачком организацијом Републике Српске (БОРС), гдје је у току реализација помоћи Јанковић Недељку такође борцу прве категорије, оцу два дјетета са посебним потребама коме је помоћ пријеко потребна.