Oдржана редовна сједница Скупштине општине Котор Варош

Одборници Скупштине општине Котор Варош усвојили су на данашњој десетој редовној сједници Програм рада Јавне установе „Центар за социјални рад“ Котор Варош за ову годину. Током 2018. године планирано је континуирано радити анализу социјалног стања грађана на нивоу Општине Котор Варош, радити на превентивним активностима које доприносе спречавању и сузбијању социјалних проблема и патолошких појава али и подстицати усавршавање и образовање свих запослених радника у овој установи.

Усвојена је и одлука о приступању изради Регулационог плана “Топоље 1“ Котор Варош.

Данас је усвојен и извјештај о раду Јавне установе „Народна библиотека“ Котор Варош за прошлу годину са финансијским показатељима. Крајем прошле године овој установи одобрен је пројекат „Изградња дјечијег одјељења и унапријеђење смјештаја постојећег књижног фонда“ у оквиру гранта Суфинансирање установа културе за 2017. годину у БиХ. Народној библиотеци је по основу овог гранта одобрен износ од 30.000,00 КМ. Поред радова на адаптацији простора ова установа ће наставити проводити своје редовне активности и у овој години.

У информацији о раду Полицијске станице Котор Варош за протеклу годину констатовано је да је сходно актуелној безбједоносној ситуацији, Полицијска станица предузимала мјере и активности на заштити грађана и њихове имовине, откривању и сузбијању криминалитета, одржавању стабилног реда и мира, стварању услова за безбједно одвијање саобраћаја, обезбјеђењу јавних скупова, пружању асистенција другим органима, као и извршењу свих других послова и задатака из надлежности рада Службе јавне безбједности. Према ријечима командира Полицијске станице Котор Варош,   Игора Ковачевића стање безбједности на подручју наше општине у току протекле године било је на задоовољавајућем нивоу.