Дестинације на којима можете искористити ваучере у РС

Министарство трговине и туризма РС објавило је списак угоститељских објеката у којима се могу искористити туристички ваучери који су намијењени грађанима РС.

На списку су тренутно 23 објекта, али из Министарства истичу да се списак свакодневно ажурира и да се сви подаци могу наћи на њиховом сајту.

Право пријаве за туристички ваучер има сваки грађанин РС, који је пунољетан, има пријављено мјесто пребивалишта у РС и резервисан смјештај код угоститеља директно или посредством туристичке агенције који су уписани у Евиденцију угоститеља и туристичких агенција који испуњавају услове за реализацију шеме дођеле ваучера, као и да користи услугу смјештаја у угоститељском објекту ван мјеста пребивалишта.

Kада је ријеч о агенцијама преко којих грађани могу да искористе ваучере на списку су „Унис тоурс“ (Бањалука), „Травел 4 фун“ (Бањалука), „Глобус травел“ (Источно Сарајево), „Херц травел Шипово Чечура“ (Требиње), „Хаппy травел“ (Бијељина), „Kомпанија Боксит“ (Милићи) и „Превоз Вуковић“ (Приједор).

Туристички ваучер је документ који издаје Министарство трговине и туризма Републике Српске на основу кога корисник ваучера остварује право на субвенцију трошкова услуге смјештаја која укључује ноћење са доручком у једној смјештајној јединици угоститељског објекта за смјештај.

Kорисник ваучера може бити сваки пунољетни грађанин Републике Српске. Kорисник ваучера може користити ваучер само ради плаћања услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком код угоститеља који пружа угоститељске услуге у угоститељском објекту за смјештај ван мјеста пребивалишта корисника ваучера.

Ваучер се може искористити за плаћање:

  1. трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом, у корист једног корисника ваучера,
  2. трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од четири ноћења заредом у корист два корисника ваучера и
  3. трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај, у корист два корисника ваучера, уколико се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.