Двије златне и једна бронзана медаља за џудисте из Котор Вароша

У суботу 10.10. 2020. године у Градској спортској дворани у Лукавцу одржано је првенство БиХ за џудисте у категорији јуниора и старије дјечаке и старије дјевојчице.

На овом такмичењу, уз изузетне превентивне мјере заштите од вируса Корона-19, учествовало је 217 такмичара и такмичарки из 51 клуба из БиХ од чега: 58 јуниора, 52 јуниорке, 68 старијих дјечака и 39 старијих дјевојчица.

Испред клуба из Котор Вароша наступило је четворо такмичара који су се квалификовали на предходном првенству Републике Српске, одржаном у Лакташима 3.10. 2020 године .

Которварошки џудисти освојили су три медаље од којих су двије златне и једна бронзана.

Вишњић Кристијан , старији дјечак -38 кг, који је освајањем златне медаље и првог мјеста постао шампион како РС тако и БиХ у овој старосној и тежинској групи.

Марић Сара, јуниорка +78 кг, која је и на првенству РС била шампионка у овој старосној и тежинској категорији, оправдала је и на овом првенству звање шампионке.

Драгојевић Дајана, старија дјевојчица до 48 кг, освојила је бронзану медаљу, те је исту освојила и на првенству РС у Лакташима.

,,Са оствреним резултатима на овом такмичењу сам веома задовољан јер смо стекли два шампиона БиХ и једно треће мјесто, то је с обзиром на број наших такмичара који су наступили, изузетно повољно“, рекао је тренер Јудо Клуба ,, Младост“ Котор Варош.

,,Права је штета сто наш такмичар Русмир Никола није успио да освоји медаљу мада је био зрео за исту“, каже тренер наших џудиста Сејдо Татар.

Слиједећи наступ наших џудиста је на првенству БиХ за млађе дјечаке и дјевојчоце, кадете и кадеткиње те млађе сениоре и сениорке, које се одржава 14.10.2020. године у Источном Сарајеву.