ФСРС искључио све клубове из такмичења, међу њима КМФ „Котор Варош“

Фудбалски савез Републике Српске искључио је из Омладинске лиге Републике Српске у футсалу свих седам клубова који су према њиховим пропозицијама били обавезни учествовати у такмичењу.

КМФ Шампион, КМФ Јахорина, КМФ Брод, КМФ Котор Варош, КМФ Невесиње, КМФ Љубиње и КМФ Брчко здравље добили су допис од стране ФСРС да су због неиспуњавања обавеза искључени из такмичења, те да ће сносити одговност за новонасталу ситуацију.

Подсјећамо, вишегодишња фарса Омладинске лиге ФСРС доживјела је свој врхунац ове сезоне када је почео општи рат клубова и Савеза. И поред жеље клубова да играју лигу, али не у складу са захтјевима ФСРС, на шта су у Савезу начелно пристали, али је Извршни одбор поништио одлуку, лига неће бити одржана, што је још један огроман пораз кровне куће фудбала у Републици Српској.

Свих седам клубова је, и поред великих притисака од стране ФСРС, остао сложан и досљедан да ово није пут ка напретку футсала, а спремни су и нови кораци како би сами у своје руке преузели развој ове игре у Републици Српској.