Херцег Нови и Котор Варош – побратими за сва времена

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан присуствовао је свечаном отварању 50. Празника мимозе на херцегновској ривијери, којој је присуствовало близу 15.000 посјетилаца.

Сакан је након разговора са предсједником општине Херцег Нови Стеваном Катићем истакао да је пријатељство Херцег Новог и Котор Вароша традиција која се поштује и наставља да његује.

„Пријатељски односи са општином Херцег Нови се очитују на плану унапређења институционалног дијалога са циљем подизања нивоа сарадње локалних управа, као и туристичких потенцијала и размјене искустава на том плану“, рекао је Сакан.

Мажореткиње и Градска музика су бренд Херцег Новог и током разговора са предсједником Катићем наглашена је жеља да они увеличају и обиљежавање Дана општине Котор Варош.

„Разговарали смо о могућностима интензивирања туристичке и привредне сарадње и искрено се надам да ће мажореткиње наредне године бити у програму обиљежавања 24. априла, с обзиром да су ове године заузете наступима у региону“, поручио је Сакан.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство што су братски односи са општином Котор Варош поново успостављени након одређене паузе, јер је то општина која има конкретну визију запошљавања, што је основни услов њеног развоја.

„Котор Варош је средина која треба да буде примјер многим општинама у Црној Гори када је у питању запошљавање и визија развоја, и са поносом могу рећи да ћемо у наредном периоду интезивирати нашу сарадњу“, нагласио је Катић.

Приликом отварања Празника мимозе Катић је изразио наду да ће се гости у Херцег Новом током наредних 50 дана осјећати као код своје куће, међу пријатељима и браћом, онако како је Херцег Нови увијек знао да приушти све што Новљани знају и све што су традиционално радили свих ових пет деценија.