Исти лобисти СНСД-а и Косова

Жељка Цвијановић  је у Кабинету предсједника Владе Републике Српске, као потпредсједник СНСД-а, разговарала са главним лобистима косовских Албанаца, који лобирају за спајање Приштине и Тиране.

Како је саопштено након састанка, Цвијановићева је разговарала са америчким стручњацима из области политичких кампања Џејсоном Озборном и Мајклом Рубином.

Тема тих разговора била је кампања СНСД-а за предстојеће опште изборе у БиХ.

Цвијановићева је кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске и познато је да јој рејтинг није добар ни у самом СНСД-у, што су показала и истраживања која је радила та странка, па се очито ангажују свјетски стручњаци за питања кампања.

Рубин и Озборн познати су на овим просторима као лобисти Албанаца с Косова, а основни циљ њиховог лобирања је отцјепљење Косова од Србије и спајање са Албанијом.

Будући да су били консултатни у изборном штабу америчког предсједника Доналда Трампа вјероватно је и сума коју они траже позамашна.

Пошто их је примила у Кабинету предсједника Владе остаје непознато хоће ли се плаћати из буџета Републике Српске или је СНСД толико богат да може приуштити услуге најскупљих лобиста.

Очито су ови избори за СНСД борба на живот и смрт па су потегнули и до далеке и за њих до јуче „мрске“ Америке гдје су нашли албанске лобисте и довели их у Бањалуку.

Овим потезем пада у воду прича СНСД-а о издвајању америчких долара, посредством Амбасаде у Сарајеву, за медије за наводно рушење власти у Републици Српској, а наводи о обојеним револуцијама постају још смјешнији.

Овим поводом данас се огласила и Српска демократска странка која је саопштила да се искрено надају да након овога СНСД и Жељка Цвијановић неће више имати образа да оптужују друге странке и покрете за сарадњу са Американцима.

(БН)