Изложба слика „Етно мотиви и предмети“

Млада умјетница из Котор Вароша, Милена Богдановић, тренутно припрема своју 6. изложбу слика под називом “Етно мотиви и предмети“. Изложба коју спаја љубав према сликању и фолклору биће представљена Мариборској публици у мјесецу јулу а након тога и у градовима Аустрије. 2134_49400389098_9515_nПрема ријечима Богдановићеве љубав према сликању траје још од малих ногу, сваки слободан тренутак искориштавала је за цртање и креативно стварање. Имала је жељу да упише и ликовну академију, али ју је живот одвео другом путањом, па је сада дипломирани инжењер грађевинарства.phoca_thumb_l_ds1
„Кроз цијело моје креативно стварање рађала се жеља да једног дана кренем озбиљније да се бавим сликањем. Септембра 2006. године преселила сам се у Словенију, гдје сам након 2 мјесеца постала члан ПКУД-а Свети Никола, уписала сам се у фолклорну и ликовну секцију и кренула озбиљније да се бавим сликањем. Три године касније постала сам вођа ликовне секције и организовала сам прву самосталну изложбу у оквиру друштва. Од тада су моје изложбе постале традиционалне и одржавају се сваке године у оквиру друштва, а у току је припрема изложбе која ће се одржати мјесеца јула под називом “Етно мотиви и предмети“  у којој ћу спојити љубав према сликању и фолклору.1935329_133666859098_7194379_n
На питање о плановима везаним за сликарство, Богдановићева казе: „Тренутно припремам слике за најављену изложбу овдје у Марибору. У плану је такође и изложба у неким градовима Аустрије али о том-потом. Ово је моја шеста изложба, а вољела бих да своје слике представим и свом родном граду. Такође сам вођа ликовне секције која ради при КУД-у. А жеља ми је да једног дана имам свој сликарски атеље“.
Ова млада умјетница за сликање користи углавном уљане и акрилне боје, пастелне креде, темпере, оловке а слика на платну, папиру и дрвету, такође ради и осликавање зидова.
Богдановићева стварајући сопствену умјетност превазилази оквире користећи различите комуниколошке канале и умјетничке дојмове, дошавши до идеје да директно разговара са публиком.401455_10150581500339099_1094324712_n А представљање личности кроз било који вид умјетности за њу је лично освјетљење и просвјетљење. За своју шесту изложбу нема ограничења и тајни, жели да успостави интерактивну комуникацију са публиком.