Један дан више за одбојку

У оквиру пројекта „Један дан више за одбојку“, који је покренула Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ), данас се у Котор Вароши играла одбојка на више локација.

Утакмице су игране у основним и средњим школама, одбојкашком клубу „Котор Варош“, али и рекреативно у спортској дворани. По ријечима Драгана Зељковића, тренера ОК „Котор Варош“, ово је акција која је покренута на иницијативу Одбојкашког савеза и одржава се на данашњи дан само у преступним годинама.

„Смисао ове акције је популаризација одбојке у Европи, БиХ и РС, а наш клуб је препознао напоре Одбојкашког савеза БиХ да покаже да је одбојка спорт намијењен за све, без обзира на физичке способности, техничке вјештине и познавање правила“, рекао је Зељковић.

Сви чланови ОК „Котор Варош“ су учествовали у данашњој акцији, а њима су се придружили наставници, професори и ђаци ОШ „Свети Сава“ и СШЦ „Никола Тесла“, као и рекреативци који су фудбалску лопту замијенили одбојкашком.

„ОС БиХ на разне начине пружа подршку свим клубовима, што доприноси популаризацији овог спорта, а захваљујући одличној организацији савеза у прилици смо да учествујемо на бројним турнирима и семинарима, гдје нам се пружа могућност едукације и стицања искуства“, истакао је Зељковић и нагласио да је данас у Котор Варошу одиграно преко 20 одбојкашких утакмица.

На основу увида у извјештаје организатора, ОС БиХ ће формирати ранг-листу на основу броја учесника, начина и квалитета организације и наградити три набоља клуба из сваког ентитетског савеза. Првопласирани ће добити 10 Микаса лопти, другопласирани пет лопти, а трећепласирани три одбојкашке мреже.