ЈУ,,Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош добио нови кров- слиједи столарија.

Зграда Центра за културу, спорт и информисање добила је нови кров, чиме је ријешен проблем прокишњавања, а то је уједно и први корак енергетске ефикасности.

Умјесто дотрајалог салонита, постављен је нови кровни покривач од лима, замијењени су оштећени дијелови кровне конструкције, а промјењени су и олуци.

Директор ове установе, Драган Зељковић, истиче да је кров био дотрајао и да је прокишњавао.

„Потрудили смо се да нађемо одговарајући материјал који ће дугорочно ријешити проблем. Енергетска ефикасност подразумијева одређене стандарде, тако да идемо етапно, па ће након замјене крова услиједити замјена столарије, што све изискује велика финансијска средства, али ћемо се трудити да то заокружимо ове  године“, каже Зељковић.

Новац за санацију кровишта зграде обезбијеђен  је уз сарадњу са Народном библиотеком Котор Варош која је аплицирала за већински дио средстава код Владе РС.

Зграда Центра за културу и информисање направљена је шездесетих година прошлог вијека, а кровна конструкција није мијењана још од 1975. године. Сада је коначно и то урађено, чиме су се стекли квалитетнији услови за рад свих установа и удружења која користе просторије у овој згради.