Конвенција млади Которварошана

Удружење младих “Херој” из Котор Вароша у склопу обиљежавања 24. априла – Дана општине Котор Варош по први пут ће организовати Конвенцију младих на којој ће бити проглашени млади Которварошани који су се истакли својим радом, успјесима и промоцијом свог града.

Конвенција младих биће одржана 12. априла 2019. у кино-сали у Котор Варошу са почетком у 19 часова. Конвенцију су подржали општина Котор Варош и ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош

– За организовање Конвенције младих одлучили смо се да би окупили успјешне младе Которварошане који су се својим радом и залагањем истакли у разним областима као што су култура, умјетност, спорт, образовање, духовна просвијетљеност и друге, те били амбасадори наше општине. Млади су снага и непресушан потенцијал и желимо да на овај начин скренемо пажњу наше заједнице на успјешне младе људе и њихове резултате – рекао је предсједник Удружења младих “Херој” Ђорђе Бојић.

Он је позвао грађане, удружења, клубове, институције, фирме да номинују омладинце за које сматрају да су остварили значајне резултате.

– Могу да пријаве људе до 35 година старости. Стручни жири ће посебним одабиром издвојити оне који су се највише истакли. У склопу конвенције ћемо нашим суграђанима презентовати најуспјешније, а сваки од изабраних ће симболично добити плакету са статусом “Херој града” и шансу да о својим успјесима прича присутнима. Номинације трају пет дана од дана расписивања позива, након чега слиједи најтежи дио посла, односно одређивање најзаслужнијих – истакао је Бојић.

У Удружењу “Херој” увјерени су да ће њихова идеја заживјети међу Котороварошанима и да ће Конвенција младих постати традиционална манифестација.