Котлићијада окупила 84 екипе

На купалишту Бјелине у Котор Варошу одржана је традиционална котлићијада, на којој су учествовале 84 екипе из Републике Српске, Федерације БиХ, Аустрије и Србије.

Најбољу рибљу чорбу припремила је екипа кафе бара „Фараон“, други је био састав Полицијске управе „Бањалука“, а трећепласирани су били чланови екипе „Мајстори“.

Према оцјени жирија, најбољу ловачку чорбу припремили су чланови екипе Мото клуба „Орлови“ из Котор Вароша, друго мјесто припало је екипи Ловачког удружења „Борчићи“ из Шипрага, а треће екипи „Механичке конструкције“.

Пехаре, дипломе и награде најбољим екипама уручили су начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, замјеник начелника општине Младен Тривуновић, директор Туристичке организације општине Котор Варош Миодраг Петровић и предсједник Спортско-риболовног друштва „Котор Варош“ Самир Скопљак.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан је изразио задовољство бројем учесника манифестације, која је одржана поводом Дана општине – 24. априла.

„Ово је 11. Котлићијада коју организујемо поводом Дана општине и сваке године све је масовнија. Радује присуство великог броја учесника из сусједних градова, али из Србије, као и чињеница што је и у ревијалном дијелу наступило више од 10 екипа“, рекао је Сакан.

Представници бањалучке „Тржнице“ су уручили поклоне за екипе из Србије и Аустрије, као и за два првопласирана састава.

У забавном дијелу програма наступили су и ансамбл „Жубор“ и естрадни умјетник Радослав Дрљача.

Которварошку котлићијаду организовали су општина Котор Варош у сарадњи са Туристичком организацијом општине Котор Варош, три ловачка удружења са подручја општине и Спортско риболовним друштвом „Котор Варош“.