Котор Варош добио шест нових хероја

Биљана Петровић, Драгана Арсенић, Милан Ђурић, Симо Борић, Божидар Божић и Стефан Пејаковић први су которварошки млади хероји, а тај статус добили су на вечерашњој Конвенцији младих која је по први пут одржана у Котор Варошу.

Котор Варош је добио шест хероја који су постигли одличне резултате у областима образовања и науке, културе и духовне просвјетљености, хуманости, умјетности и спорта.

У области образовања и науке статус хероја су добили апсолвент на Архитектонско-градјевинско-геодетском факултету у Бањалуци Биљана Петровић и ученик четвртог разреда Гимназије у Котор Варошу Симо Борић, који су се исказали не само у учењу него и испољавању знања у разним пројектима и такмичењима.

Божидар Божић проглашен је херојем града у области културне и духовне просвјетљености друштва. Божић је похађао Богословију у Сремским Карловцима, а сада је студент Православног богословског факултета у Београду гдје постиже сјајне резултате.

Михан Ђурић је небројено пута исказао пожртвовање и преданост, радећи у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља “Свети Пантелејмон” и волонтирајући у многим областима чиме је заслужио епитет хероја града.

У области умјетности херојем града је проглашена Драгана Арсенић која је успјешан студент Академије умјетности у Бањалуц и члан Аматерског позоришта “Јован Стерија Поповић” у Котор Варош.

Са више од 50 медаља на домаћим и међународним такмичењима статус хероја заслужио је и члан Џудо клуба Младост из Котор Вароша и репрезентације БиХ Стефан Пејаковић.

Манифестацију, чији је главни циљ да буде дата подршка успјешним младим људима, покренуло је Удружење младих “Херој” из Котор Вароша. Конвенција младих је одржана у склопу обиљежавања 24. априла – Дана општине Котор Варош.

– За организовање Конвенције младих одлучили смо се да бисмо окупили успјешне младе Которварошане који су се својим радом и залагањем истакли у разним областима, те били амбасадори наше општине. Млади су снага и непресушан потенцијал и желимо да на овај начин скренемо пажњу наше заједнице на успјешне младе људе и њихове резултате – рекао је Бојић, који је презентовао и досадашње резултате рада удружења.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да су млади будућност града.

– Котор Варош је добро мјесто за живот младих и учинићемо све што будемо могли да им помогнемо у образовању, усавршавању и реализацији идеја од којих сви можемо убрати корист – истакао је Сакан.

У забавном дијелу програма учествовали су малишани из которварошког Центра за породицу “Кућа радости”.

Удружење “Херој” је уручило захвалнице свима који су помогли и подржали њихов рад и промовисали идеје и интересе младих, а припале су начелнику општине Зденку Сакану, Центру за породицу “Кућа радости”, Центру за културу, спорт и информисање и порталу “Мој Котор Варош”.