Котор Варош и Крањ побратими преко 40 година

Свечаном академијом у дворани Грандис конгресног центра Брдо обиљежен је Дан општине Крањ.

Град Крањ је познат по доброј пракси у кориштењу претприступних фондова и свега доброг што доноси Европска Унија, а захваљујући реализацији бројних пројеката и активности постали су одлична дестинација за инвеститоре и туристе.

Међу бројним делегацијама братских општина свечаној академији је присуствовао и шеф кабинета начелника општине Котор Варош Радислав Петрушић, који је у изјави за Горењску телевизију истакао да братски односи ова два града трају 41 годину.

„Можемо бити поносни на 41 годину успјешне сарадње и братских односа које његујемо на обострано задовољство. Искрено се надам да ћемо у наредном периоду заједничким напорима и размјеном искустава одржати добру сарадњу јачањем веза у области привреде, спорта и културе“, истакао је Петрушић.

Петрушић је уручио и пригодне поклоне замјенику жупана Борису Веховцу, уз добре жеље за напредак општине.

У Крању је јуче одржан и други круг локалних избора, а нови жупан је Матјаж Раковец, предсједник Хокејашког савеза Словеније.

Фудбалски ветерани Котор Вароша су недавно пружили подршку Раковцу на изборима, уз заједничку оцјену да спорт зближава људе и да ће дружења фудбалских ветерана ове двије општине бити настављена и у будућности.

„Спортисти су најбољи амбасадори сваке општине, а дружења фудбалских ветерана су примјер добре сарадње и јачања братских веза“, истакао је Раковец.

Предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош Слободан Петровић је лично честитао Раковцу побједу на изборима и пожелио му много успјеха на мјесту жупана.