Котор Варош: ОО ПДП-a организовао пријем

Поводом Божићних празника и Дана Републике Српске 08.01.2016. године у хотелу „Ст.Петар“ предсједник ОО ПДП Котор Варош Миодраг Петровић организовао је пријем, којем су присуствовали члан предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, предсједник ПДП РС Бранислав Бореновић, министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, предсједник ОО СДС Котор Варош Недељко Гламочак и остали гости.
Предсједник ОО ПДП Миодраг Петровић је пожелио добродошлицу учесницима, захвалио се члановима на досадашњој активности и упутио позив за реализацију наредних задатака.
Након обраћања гостију предсједник ПДП РС Бранислав Бореновић је уручио чланске карте које је добило 25 нових чланова. Члан Предсједништва Младен Иванић је изјавио, да је Котор Варош средина у којој се показује да се ствари могу мијењати, да могу бити другачије. Котор Варош је данас једна од најпросперитетнијих општина, која је показала ширину и спремност да помогне инвеститорима. Он је поручио свим грађанима да ће се Дан Републике славити без обзира на све покушаје да се он укине бити не никакав други дан већ баш Девети јануар, јер је то наше легитимно право и све ове одлуке не могу имати никакве посљедице.
-Ако смо довољно мудри можемо да донесемо Закон о светковинама, који је исти као Закон о празницима, па да онда неко покуша да нам то оспори, па онда да ми опет донесемо Закон у којем ће умјесто Дана Републике бити празник Републике, али Девети јануар ће остати наш празник, јер ми то право имамо. Зато генерално Републику Српску морамо чувати, јер српски народ у БиХ и његову раноправност не чува ниједан појединац, него институције, а Републике Српска је најјача институција – истакао је Иванић.
По ријечима Бореновића ПДП је у Котор Варошу био увијек јак и зато је ова општина по својој композији и положају једна од најбитнијих у Републици Српској, јер даје значајан просперитет грађанима и тако показала да има могућности да отвара производне погоне, што је један модел који се може примјенити у неким другим локалним заједницама. Уручивање картица новим члановима је показало да се партија обнавља, да долазе нови млађи људи,чиме се показује континуитет у дјеловању, што је велика шанса за Котор Варош.

Д.К.