Которварошани уједињени у акцији прикупљања новца за Сару Недић

Мјесна заједница Котор Варош организује хуманитарну акцију за лијечење суграђанке Саре Недић /27/ која болује од ријетке болести „Е802 порфирија“, чији једномјесечни третман кошта 12.000 КМ, речено је у овој мјесној заједници.

Сара Недић се више од два мјесеца налази на лијечењу на Универзитетско клиничком центру Републике Српске, не може самостално да дише, ни да хода и њено стање је изузетно лоше.

Лијек који би требало да користи, није доступан у Републици Српској, као ни у једној од земаља у окружењу. Доступан је у Француској и не налази се на листи Фонда здравственог осигурања, па се трошкови његове набавке не рефундирају, кажу у мјесној заједници Котор Варош.

До сада је прикупљена одређена количина новца и након што је Сара примила прву дозу неопходне терапије, видљиви су помаци у побољшању њеног здравственог стања.

,,Сара није могла самостално дисати. Била је прикључена на апарате, али након прве терапије, почела је дисати самостално и у одређеној мјери јој је побољшан имунитет, тако да је почела конзумирати и одређену врсту хране“, саопштено је из ове мјесне заједнице.

Установе чији је оснивач општина Котор Варош и бројни привредни субјекти са подручја општине укључили су се у акцију прикупљања новца, као и образовне установе које је Сара похађала.

Сара је рођена 1996. године у Котор Варошу, гдје је завршила основну школу као један од најбољих ученика у генерацији. Након завршене бањалучке Гимназије и Филозофског факултета, запослила се у Бањалуци.

У акцију помоћи за брже оздрављење младе Которварошанке, укључила се и Општинска организација Црвеног крста која је у сарадњи са компанијом „М:тел“ активирала хуманитарни број 1414.

,,Позивамо све суграђане да се придруже акцији и помогну да наша Сара оздрави и настави са нормалним животом. Позовимо сви 1414 и поклонимо јој нашу љубав и жељу за оздрављењем“, поручили су из которварошког Црвеног крста.

Новац је могуће уплатити на жиро рачун код Уникредит банке: 5517-2025-6427-7847 на име Симка Недић, Улица Цара Душана, 78220 Котор Варош.

Девизни рачун за иностранство: SWIFT: BLBABA22, IBAN: BA395517104085322921 на име Симка Недић, Улица Цара Душана, 78220 Котор Варош код Уникредит банке.