Которварошанин Младен Петрушић добитник републичке дипломе за посебан допринос развоју волонтирања

Синоћ је у Банском двору у Бањалуци поводом 05. децембра Међународног дана волонтера, нашем суграђанину, волонтеру Црвеног крста Котор Варош,  Младену Петрушићу, хуманисти и вишеструком добровољном даваоцу крви уручена Диплома за посебан допринос развоју волонтирања у Републици Српској.

mp2

Петрушић је последњих година неуморно на радио на развоју и омасовљењу добровољног давалаштва крви, а сам Петрушић крв је даровао преко  40 пута. Као предсједник комисије за анимирање добровољног давалаштва крви Црвеног крста Котор Варош посљедње двије године нашу општину доводи у сами врх када је у питању број давалаца ове драгоцијене течности.

У три акције организоване у 2016. години, захваљујући највише Младену, прикупљено је близу 500 доза ове драгоцијене течности.

Као волонтер Црвеног крста, укључен је у све акције. Неуморан је у обиласку терена заједно са екипама Црвеног крста, посјети и уручивању хуманитарне помоћи нашим најсиромашнијим суграђанима.

Његов хуманитарни рад и љубав према човјеку показали су се и током мајских катастрофалних поплава 2014. године које су захватиле нашу општину.

Ова престижна награда уручена је Петрушићу од стране Министраства породице, омладине и спорта Републике Српске.