Которварошке породице добијају грађевински материјал

Грађевински материјал за пет которварошких породица.

У Бањалуци је данас потписан споразум о донацији Министарства за избјегла и расељена лица Федерације БиХ грађевинског материјала за 11 повратничких породица, укупне вриједности око 110.000 КМ.

Споразум су потписали министар за избјегла и расељена лица Федерације БиХ ,ФБиХ, Един Рамић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, представник града Градишка, те начелници Котор Вароша Зденко Сакан, Прњавора Дарко Томаш и Кнежева Горан Боројевић.

Рамић је рекао да је потписан споразум за 11 индивидуалних корисника донације грађевинског материјала за обнову стамбених објеката, од којих је пет из Котор Вароша, по два из Бањалуке и Прњавора, те по један из Градишке и Кнежева.

Он је навео да ће повратници добити грађевински материјал, а федерално Министарство за избјегла и расељена лица касније ће им помоћи да уграде овај материјал.

Рамић је додао да је начелником Котор Вароша Зденком Саканом потписао уговоре у вези са изградњом одређених инфраструктурних пројеката у вриједности око 175.000 КМ.

„У сарадњи са федералним Министартсвом за избјегла и расељена лица ми настојимо у континуитету да омогућимо нашим суграђанима да остваре нормалне услове за живот и имамо врло коректну сарадњу“, поручио је Сакан.

Един Вилић, повратник у Котор Варош од 2001. године, рекао је да живи с породицом, мајком, супругом и кћерком, као и да је захвалан Министарству на донацији за породичну кућу.

„Данас је јако тешко у Босни и Херцеговини имати такав посао да можете сами себи регулисати одређене стамбене проблеме. Тако да је ово много за мене“, рекао је Вилић.