Ковачић обрадовао фудбалске ветеране

Некадашњи фудбалер которварошке Младости и члан чувене екипе „Ми се с вама зезамо“, која је 1990. године освојила престижни турнир у малом фудбалу у дворани Борик, Зоран Ковачић поклонио је 20 спортских торби фудбалским ветеранима Котор Вароша.

На традиционалном дружењу, које Ковачић и супруга Славица организују сваке године у Новом Селу за фудбалске ветеране и њихове љепше половине, али и бројне пријатеље, договорено је да комплет спортских торби буде испоручен до краја мјесеца.

Фудбалски ветерани су истински амбасадори Котор Вароша и, захваљујући њиховим људским квалитетима и чињеници да бројне активности имају одјека и ван граница бивше Југославије, одлучио сам да им помогнем на овај начин, а вјерујем да ће им спортске торбе добро доћи“, поручио је Ковачић.

Он истиче да људе не дијели на добре и лоше, те да помаже свима без обзира на вјерску и националну припадност.

Драго ми је видјети да су ветерани сложни и да немају предрасуда, да су њихова дружења изузетна и посебна. Управо из тог разлога сам одлучио да им приредим забаву у мом Новом Селу, која полако постаје традиционална“, додао је Ковачић.

У име фудбалских ветерана на поклону су се захвалили Алекса Вучановић и Саша Вуковић, са којима је Ковачић освојио чувени турнир у Борику.

Наша пријатељства трају и трајаће још дуго, овим чином Зоран је показао колико цијени оно што смо до сада урадили на промоцији општине и спорта, а ми смо му обећали да има осигурано мјесто у екипи ветерана када се врати са привременог рада из Швајцарске“, са осмијехом су рекли Вучановић и Вуковић, који су били Зоранови гости ове године у Базелу.

Дружење фудбалских ветерана у Новом Селу својим присуством су увеличали легендарни Шефко Фифић и Иво Џомба, који су са великим успјехом у своје вријеме бранили боје Младости.

Пријатељи фудбалских ветерана су поводом рођендана пригодним поклонима су даровали слављенике Алексу Вучановића и Саву Керезовића.

Которварошки фудбалски ветерани ће крајем августа учествовати на престижном турниру у Приједору, гдје ће поред домаћина Радника из Урија учествовати и екипе из Сплита и Новог Места.