Кренуле активности око обиљежавања 90 година ФК „Младост“

Поводом обиљежавања јубилеја 90 година од оснивања ФК „Младост“, начелник Општине Котор Варош Далибор Вучановић, јуче је у свом кабинету разговарао са Томом Марићем савјетником за односе са јавношћу министарке породице , омладине и спорта РС, Јасмине Давидовић, и Родољубом Петковићем генералним секретаром Фудбалског савеза републике Српске. Томо Марић је изразио задовољство са показаном иницијативом за обиљежавање једног овако значајног јубилеја и најавио подршку министарства у организацији, поготово имајући у виду чињеницу да Котор Варош има посебну везу са једним од највећих свјетских фудбалских радника Миљаном Миљанићем.

Када је књига „Миљан, људи и вријеме“, чији сам аутор, угледала свјетлост дана, Миљанић је инсистирао да послије Бања Луке она буде промовисана у Котор Варошу, јер је истински волио овај град“, истакао је Марић.

Вучановић је присутне упознао са плановима и активностима око обиљежавања овог значајног спортског јубилеја.

Почетком септембра мјесеца ће бити одржана Свечана академија, планирано је да се одштампа одговарајућа публикација и да се одигра пријатељска утакмица, чиме би се на достојанствен начин обиљежило деценијско трајање овог изузетно популарног клуба“, рекао је Вучановић.

Генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске /ФС РС/ Родољуб Петковић, који је један дио играчке каријере провео у редовима „Младости“, поносан је на овај јубилеј и чињеницу да су врхунски фудбалери поникли у овом крају.
Матео Ковачић, Сенијад Ибричић, браћа Модић, само су неки од фудбалера који потичу из овог града и наша је обавеза да дамо свој допринос у организацији бројних манифестација“, нагласио је Петковић и изразио задовољство што је Миљан Миљанић постао дио животне свакодневице Котор Вароша.
Представници ресорног министарства и ФС РС су посјетили Трг Миљана Миљанића и обишли стадион, гдје су разговарали са руководством клуба о амбицијама у новој сезони.

DSCN5097-1024x768