Ljetna liga u basketu za pomoć Vanji Pejakoviću

Mladi košarkaši iz kluba “Basket 2000” udružili su se kako bi pomogli kolegi po lopti, Vanji Pejakoviću, mladiću koji je povrijedio kičmu i nalazi se na liječenju u Italiji. 

Tokom ljetne lige koju ovaj klub tradicionalno organizuje za svoje članove i prijatelje, prikupljala su se novčana sredstva kako bi se bar malo olakšali  troškovi Vanjinog liječenje.

“Svi smo se rado odazvali ovoj humanitranoj akciji. Sva djeca su bila upoznata. Vanja je bio jedne godine sa nama na košarkaškom kampu, sa jednom od selekcija je i trenirao u našem klubu. Tako da smo svi prihvatili ovu ulogu da pomognemo koliko možemo”, izjavio je Goran Simović, predsjednik KK “Basket 2000”.

Na terenu klupski drugari se nisu štedjeli. Želje za pobjedom nije manjkalo, kao ni dobrih poteza na igralištu Osnovne škole “Ivo Andrić”. Ipak, kada se utakmica završi , drugarstvo ostaje i to je naveća čar bavljenja košarkom, kažu nam neki od učesnika Ljetne lige..

“Cilj Ljetne lige bilo je naše druženje i da pokažemo sportski duh, ali i da pomognemo Vanji da što prije ozdravi”, kaže Vuk Vidović, iz KK “Basket 2000”.

Među sedamdesetak mališana koji su latili lopte bio je i Ivan Bojić. Kroz šalu se moglo čuti da je njegov dolazak, Ljetnu ligu  učinio međunarodnim događajem. Ivan živi u Parizu, a kako kaže jedva je dočekao ljetni raspust da se vidi sa svojim drugarima iz Banjaluke.

“Ne budem ovdje stalno, pa se poželim. Imam dosta drugara. Dođem ovdje, igram ljetnu ligu i dobro se zabavljam, a sada mogu i da pomognem”, kazao je Ivan.

Uz mlade košarkae iz kluba “Basket 2000”, bili su tu i oni koji su odavno košarkaški stasali, a prve korake napravili su baš u ovom klubu. Trude se, kažu, da ono sto su naučili prenesu onim najmlađim i da im usade ljubav ka bavljenju sportom. Ove godine im to dobro ide, jer su uz košarkaški, njihovi učenici položili i ispit humanosti.

(ATV)