Међународни шаховски турнир „Шипраге 2016“

Примјеном додатних критерија након девет одиграних кола  за побједника јуче одржаног традиционалног шаховског турнира  „Шипраге 2016“ проглашен је са  седам освојених поена велемајстор Младен Палац из Загреба.

Од другог до петог мјеста са истим бројем поена пласирали су се велемајстор Далибор Стојановић, интернационални мајстор Бранко Рогуљ и велемајстори Дејан Пикула и Данило Милановић.

На турниру је учествовало 14. которварошких шахиста, од којих је био најуспјешнији  Златко Крагић са пет освојених поена, док су Драган Станковић, Сергеј Молчанов, Слободан Тешић, Недељко Товиловић и Чедо Тепић освојили по четири поена, Драгољуб Ђукић, Стојан Ескић и Дарко Станковић три и по, Недељко Марковић, Обрад Цицмановић, Миливоје Курушић и Миладин Јовановић  по три, а Радован Башић два и по поена.

13662523_10201616865499172_311843979_o

Турнир је организовала фирма „Лука“, а покровитељ је била  Фондација „Лука“ а.д. Бања Лука. Турнир је одржан  на локацији  Пословне јединице рибњак – Шипраге код Котор Вароша. На турниру  је  учествовао 71 такмичар из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Хрватске, Њемачке и  Федерације БиХ.

У име организатора,  Свјетлана Рачић је пожелила играчима добродошлицу и истакла да фирма „Лука“ запошљава око 200 радника  са подручја бањалучке, челиначке, теслићке и которварошке општине.

Учесници турнира су одали пошту недавно преминулој Петри Бранковић, акционару фирме „Лука“,  којој је посвећен овогодишњи традиционални турнир.

Најуспјшенијим учесницима од првог до осмог мјеста директор Фондације „Лука“ Марија Милановић је уручила награде.

Додијељене су и специјалне награде које су добили, учесница Недељка Пралица, најмлађи учесник Марко Липовчић, најстарији Душко Радуловић и инвалиди Радислав Китић и  Војислав Ђорђић.

Побједник Палац је истакао да је организација турнира била на високом нивоу, да је учествовао велики број квалитетних играча, те да је мјесто предивно, а услови идеални, додајући да ће настојати доћи и  наредне године .

„Захваљујем се свим ичесницима на одзиву на турнир. Надам се да ћемо се идуће године  видјети у још већем броју“  рекла је директор Фондације „Лука“,  Марија Табаковић.

Судије на турниру су били Стеван Паштар, Никола Лакић, Немања  Шипка и Слободан Ђукић из Бања Луке.        Д.Керезовић