Након оштећења липе у граду oбављен увиђај

У општинској управи је данас саопштено да су у кратком року након сазнања да је протеклог викенда огуљена кора са 50-годишње липе у центру града радници Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију обавили увиђај.

По ријечима шефа Одсјека Миленка Ђурића у вези оштећења липе затражен је увиђај и од Полицијске станице Котор Варош, чији су представници такође јуче били на лицу мјеста.

Приликом обављања увиђаја констатовано је да је кора са липе скинута крајем прошлог викенда. За сада непознати починиоц је раније огулио кору са липе са дијела стабла према оближњим објектима.

Након обављеног увиђаја наредних дана ће бити предузете мјере у циљу откривања и санкционисања починиоца оштећења липе у непосредној близини главне улице.

Поводом оштећења липе предсједник Еколошког покрета “Еко опстанак” Котор Варош Миодраг Петровић је истакао, да је недопустиво да се у вријеме када се улажу напори на заштити човјекове околине дашавају појаве уништавања дрвећа, што говори да је још увијек недовољно развијена еколошка свијест грађана.

„Захтијевамо од надлежних органа да у што краћем року открију и санкционишу починиоци, како се убудуће не би дешавале сличне појаве“ истакао је Петровић.  Д.К.