„Народна библиотека“ Котор Варош : Дружење са Видом-Вицком Вукелићем

Поводом Свјетског дана приповједања, Народна библиотека Котор Варош, данас је  организовала дружење са познатим бањалучким, дјечијим пјесником Видом – Вицком Вукелићем.

„Поводом Свјетског дана приповједања, а уједно и дана  када се обиљежава почетак прољећа, ми смо одлучили да позовемо Вида – Вицка Вукелића, јер видимо да стварно сваки дан наступа у некој школи или библиотеци, да га дјеца воле и да његов наступ прихватају са одушевљењем“, рекла је Бојана Васић, директорица Народне библиотеке.

Вид је рођен 1971. у Бањалуци. Објавио је 7 књига поезије за дјецу и четири сликовнице. Творац је химне Ђурђевданског фестивала у Бањалуци. Заступљен је у неколико антологија дјечије поезије у Србији. Члан је Удружења писаца Републике Српске. Многе његове пјесме су музички обрађене и извођене на многим фестивалима.

Вукелић, који је објавио седам књига за дјецу, четири сликовнице и чије се многобројне пјесме изводе на разним фестивалима, омиљен је међу дјецом због свог несвакидашњег наступа, који укључује рецитовање пјесама али и мађионичарске трикове, питалице, пошалице, поуке и загонетке које малишани обожавају.

„По први пут сам овдје у Народној библиотеци у Котор Варошу, и одушевљен сам ученицима, дјецом из вртића „Лариса Шугић“,  као и пријемом људи који раде овдје у овој библиотеци. У претходној години објавио сам три књиге поезије. Поред поезије написао сам и једно прозно дјело „Сафикада“ које говори о љубави младе Бањалучанке и једног младог официра, Дитриха Хермана, из Аустро-Угарске“, рекао је видно одушевљен Вид.

Све књиге које је Вид одштампао продате су у рекордном року, а сад спрема пјесмице и питалице о животињама, а друга књига јесу одговори дјеце о разним појавама, питањима и сл.

Овим поводом  Народну библиотеку Котор Варош посјетили су ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ из Масловара и малишани Дјечијег вртића „Лариса Шугић“.