Народна библиотека Котор Варош поклонила књиге ученицима у Присоју

Народна библиотека Котор Варош поклонила је четрдесетак књига, углавном лектира, подручном одјељењу Основне школе “Свети Сава” у Присоју.

Књиге је ученицима поводом Међународног дана поклањања књига уручила директорица Народне библиотеке Бојана Васић, која је рекла се труде да школским библиотекама поклоне вишак књига који имају и на тај начин обогате њихов скромни фонд.

– Прошле године смо поклонили књиге Основној школи “Петар Петровић Његош” у Масловарама јер смо приликом обиласка школских библиотека видјели да им недостају и да су и оне које школе имају углавном дотрајале. Посебно су у незавидној ситуацији подручна одјељења као што је ово у Присоју и зато се надам да ће се ученици обрадовати – казала је Васићева.

Она је додала да су прошле седмице поклонили 20 књига библиотеци манастира Веселиње у Гламочу, коју тамношње свештенство покушава да оформи.

– Ради се углавном о књигама које и ми добијамо на поклон и имамо у више примјерака, па се трудимо да стигну до оних којима су потребне – казала је Васићева.