“Народна библиотека“ Котор Варош препоручује књигу за читање: Оливера Ћирковић „Пинк Пантер“

О књизи:

Исповијест Оливере Ћирковић искрена је и на махове потресна прича жене која није мислила на себе јер је вјеровала у људе, себе и свијет који ће је на крају издати. Платиће скупу цијену за то, остаће без слободе, права на истину, биће жртва система, осуде и конвенционалног схватања правде.

И сама опљачкана и разочарана, одлучила је да узме правду у своје руке. И исприча своју причу, не штедећи ни себе ни друге.

Истовремено, то је хроника „оловних“ година, краја једне ере и почетка нове, историја великих заблуда и великих снова који су често знали да буду исто.

Да ли је пут који је изабрала ова изузетна кошаркашица био лични ли наметнути избор? У којој мјери се о њеном избору може говорити у категоријама исправности? И да ли се у нечасном окружењу може увијек часно опстајати? Могу ли преступници имати моралне назоре узвишеније од оних које намеће „елита“ окоришћена исквареним системом вриједности?

На ова и друга слична питања, која су крајем прошлог миленијума многи  потискивали, покушава да одговори, себи и својим читаоцима, чланица фамозне криминалне групе Пинк Пантер.