“Народна библиотека“ Котор Варош препоручује књигу за читање: Вања Булић „Теодорин прстен“

О књизи:

Припремајући се за модну ревију на којој ће манекенке носити и средњовјековни српски накит, новинар Новак Ивановић одлази у манастир Бањску и обилази рушевине рударског града Ново Брдо . . . Тамо назире страшне тајне и старе легенде о прстену византијске принцезе и потом српске краљице Теодоре, мајке цара Душана Силног: умријеће брзо свако ко га стави на руку.

Још 1915. године, разбивши у косовском манатиру Бањској саркофаг краљице Теодоре, прстен је узео, тачније украо, регент Алаксандар Карађорђевић и однио у Београд. Сто година касније прстен се појавио на руци лијепе манекенке на ревији уприличеној у част модног магната из Милана. Позајмљен за ту прилику из Народног музеја у Београду, прстен је истовремено и опсесија тајног друштва из Италије заклетог у намјери да обнови источно римско царство, па агент тајног друштва такође долази на ревију којој присуствује београдски џет-сет, амбасадори, полицајци, политичари, тајкуни, мафијаши, новинари . . .

За непун сат, у току модне ревије у угледном београдском хотелу, догодиће се три убиства, а сви убијени, како ће се показати, били су у непосредном додиру с кобним прстеном.

Хоће ли новинар Новак Ивановић коначно разоткрити његову тајну?