Народна библиотека „Котор Варош“ за најмлађе Которварошане припремила изложбу „Омиљени дјечији писци, које не можете да не волите“

Током љетњег распуста у просторијама Народне библиотеке „Котор Варош“ најмлађи Которварошани моћи ће погледати изложбу под називом „Омиљени дјечији писци, које не можете да не волите“, и тако да  уживају  у радовима најпознатијих дјечијих писаца.

„Током мјесеца  јула и августа, припремили смо изожбу са најпознатијим дјечијим писцима, како би дјецу и на распусту мотивисали да читају књиге. Изложба је конципирана тако да смо на девет паноа, поставили девет портрета, најпознатијих дјечијих писаца са неколико најпознатијих њихових дјела и исјечцима из тих дјела“, истакла је директорица Народне библиотеке „Котор Варош“, Бојана Васић.

На изложби ће се наћи Бранко Ћопић, Десанка Максимовић, Јован Јовановић Змај, Станко Ракита, Љубивоје Ршумовић, Душко Радовић, Џек Лондон, Жил Верн и Астрид Линдгрен.

„Изабрали смо управо најпознатије дјечије наслове, јер се са Пипи Дугом Чарапом из истоименог романа и доживљајима капетана Нема из Вернове књиге „20.000 миља под морем“, поистовјећује сваки дјечак и дјевојчица на свијету и читајући овакве књиге, уче разликовати добро и зло“, рекла је Васићева.

Изложба се може погледати сваког радног дана од 7 до 15 часова у просторијама Народне библиотеке, зграда Радничког универзитета.