Нови случај заразе у Котор Варошу

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у РС, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство РС и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 578 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 14 особа у РС.

„Ради се о шест женских и осам мушких особа, од којих су двије млађе, девет средње и три старије животне доби“, саопштено је из Института за јавно здравство РС.

Према мјесту пребивалишта по пет особа је из Дервенте и Мркоњић Града, двоје из Добоја по једно из Kотор Вароша и Приједора.

Kако се наводи у саопштењу, у посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о једном мушкарцу старије животне доби из Приједора, са хроничним удруженим обољењима.

До сада је у РС потврђено 1.422 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 111 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 930 особа, а на (САРС-ЦоВ-2) тестирано је укупно 27.620 особа.

Укупан број хоспитализованих је 105, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 38, а у општим болницама 67.

На Ођељењу ЦОВИД 19 УKЦ-а РС хоспитализовано је 28 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, док је у изолацији шест пацијента.

Укупан број лица код којих је тест САРС-ЦоВ-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 87.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1.991 особа, а надзор је завршен код 33.275 особа.