Обавјештење за бираче о придржавању хигијеско-епидемиолошких мјера

Обавјештење за бираче о придржавању хигијеско-епидемиолошких мјера на дан одржавања Локалних избора 2020 године.

Општинска изборна комисија Котор Варош обавјештава бираче и грађане да ће се дана 15.11.2020. године одржати локални избори 2020.

Одлуком Општинске изборне комисије Котор Варош одређена су бирачка мјеста а затим су објављене Локације бирачких мјеста. Бирачи ће моћи гласати на укупно 33 бирачка мјеста и то 32 редовна бирачка мјеста и једном бирачком мјесту за гласање у одсуству и непотврђеним гласачким листићима. Осим тога формирана су два мобилна тима и један посебни мобилни тим.

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине је инструкцијом о поступању органа за спровођење избора на изборни дан у условима епидемије Covid-19, прописала начин о поступању бирачких одбора и изборних комисија на изборни дан у условима епидемије Covid-19.

Општинска изборна комисија Котор Варош обавјештава бираче да су на дан одржавања избора 15.11.2020. године обавезни придржавати се важећих мјера за заштиту живота и здравља на које ће бити упозорени од стране бирачких одбора. То подразумијева нарочито обавезно ношење заштитне маске, дезинфекцију руку приликом уласка на бирачко мјесто, одржавање физичке дистанце од минимално 1,5м, уз поштовање и других прописаних хигијенско-епидемиолошких мјера.