Обиљежавање јубилеја ФК Младост

Организациони одбор за обиљежавање 90-годишњице ФК Младост именовао је редакцију за припрему публикације  о оснивању најстаријег которварошке спортске организације.И поред проблема око недостатка документације, посебно из периода оснивања клуба,  чланови редакције су на првом договору истакли да се активност на припреми публикације успјешно одвија.

Након сумирања досадашње активности, закључено је да се до краја мјесеца оствари увид у наступе клуба од такмичења у другој лиги Републике Српске до данас. У девет деценија дугом постојању Младости  посебно су остали у сјећању наступи у Крајишкој зонској лиги, када се Младост “носила” са Наприједом, Крајином, Приједором, БСК-ом , Љубићем и осталим крајишким клубовима. Посебно је остао у сјећању дерби сусрет Младост –Напријед  (10.10.1976) у којем су Которварошани изборили побједу  са 2:0. Да је Младост у наведеној утакмици пружила више потрдио је и тренер Наприједа  Пашо Бећирпашић. Извјештачи са овог сусрета су забиљежили да је стадион Младости сат прије почетка утакмице био пун “као шипак”, готово цио град се начичкао око травнатог правоугаоника. Створен је амбијент као пред неки велики меч.

-Двије и по хиљаде људи са овог меча заслужује највећу оцјену – наводи се у извјештају са ове утакмице, коју је  водио Владимир Зрилић из Бања Луке. Д.К.