Обиљежено 27 година од формирања Которварошке бригаде

КОТОР ВАРОШ, 11. ЈУНА – Служењем парастоса и полагањем вијенаца код Спомен-обиљежја погинулим борцима у Котор Варошу данас је обиљежено 27 година од формирања Прве лаке которварошке пјешадијске бригаде, чијих је 109 припадника дало живот за одбрану Републике Српске.

Парастос за погинуле борце служио је јереј Дамир Врховац који је рекао да је Прва лака которварошка пјешадијска бригада имала изузетан значај у судбоносним временима јер је заштитила Србе на овом подручју и помогла одбрани Републике Српске.

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић истакао је да су 363 припадника Которварошке бригаде теже или лакше рањена у одбрамбено-отаџбинском рату.

„Окупљањем и обиљежавањем, уз парастос и полагање вијенаца, чувамо успомену на драге људе који су заслужни за све што данас имамо“, нагласио је Савановић.

Пуковник Которварошке бригаде Радован Шкрбић је рекао да никада не смију бити заборављени они који су уградили себе у „гранични камен“ отаџбине и дјелом задужили нове генерације.

„Приоритет свих нас треба да буде борба за статус оних који су учествовали у рату, чинећи све да борцима и другима из борачке популације омогућимо стабилност, посебно изградњом стамбених објеката и приликом збрињавања и запошљавања чланова породица погинулих бораца“, поручио је Шкрбић.

Вијенце код Спомен-обиљежја положиле су делегације општинске Борачке организације и општине Котор Варош.