Одиграна представа „Народни посланик“

У организацији Јавне установе „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош вечерас је у которварошкој кино сали одиграна хит представа „Народни посланик“, у извођењу Аматерског драмског позоришта „Бранислав Нушић“ из Теслића.

Представа се играла у оквиру „Которварошког љета 2019“ које традиционално организује Јавна установа „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош.

Адаптацију и режију „Народног посланика“ потписао је Кико Петровић, док су глумачку екипу искусних глумаца потпомогнутих младим глумачким снагама чинили: Кико Петровић, Даница Диамант, Милош Милићевић, Биљана Недић, Кристијан Шкребић, Љиљана Перишић, Лука Нестеровић, Виолета Ђукић и Алмин Каменчић. Музику потписује Кристијан Шкребић.

Которварошка публика је изразила задовољство што је један овакав комад одигран у Котор Варошу.

Директор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Драган Зељковић рекао је како ова Установа током читаве године настоји да употпуни како спортске, тако и културне садржаје за становнике општине Котор Варош и шире.

„Током читаве године ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ организује бројне спортске, културне и друге манифестације, којима су обухваћене све генерације, почевши од најмлађих па до старијих суграђана. Ова представа дио је „Которварошког љета 2019″ које је ове као предходних година обухватило велики број разноликих манифестација, те привукло више хиљада посјеилаца“- истакао је Зељковић.

“Народни посланик” је прва комедија Бранислава Нушића, комедиографа, писца романа, драма и есеја, коју је написао још као деветнаестогодишњи студент. Ова комедија је подијељена у три чина, а радња се бави питањем освајања власти односно паланачким парламентаризмом и начином како се бира посланик. Карактерише је међусобно преплитање ситуације и вербалне комике.

По завршетку представе посјетиоци су посјетили изложбу слика насталих на Ликовној колонији „Котор Варош 2019“. Овом посјетом изложба која је трајала од 09. августа је свечано затворена, а сви зантересовани слике могу да види овдје и да их купе у просторијама Јавне установе „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош.